Известие

Collapse
No announcement yet.

Тропане от таблото

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Тропане от таблото

Колеги ако някой може да помогне, когато минавам по павета или при най - малката неравност се чува някакво тропане по средата на таблото. Струва ми се, че е някъде от въздухопровода или някъде до стъклото не мога да определя точно. Някой има ли идея от какво може да е. Мерси предварително
    sigpic

ALFA ROMEO 156 1.8 TS

Гадни са тия тропания в купето, при мен подобно нещо идва от въздуховода в средата отгоре на таблото, близо до стъклото. Някой го е свалял и не го е сложил като хората и го е изпочупил. Сещаш се, че за твоята кола няма как да ти кажем какво е, трябва разглабяне или някой майстор да види/чуе на място. Освен този въздуховод може да е от лайсната отгоре до стъклото. Пробвай дали се клатят едното от тези неща, ако не - може да е нещо вътре, зад таблото.
    Alfa 156 Selespeed 2001, Alfa 147 Selespeed 2002, Alfa 156 JTS FL Selespeed 2005.
    "My engine started rattling like the proverbial biscuit-tin-dwelling skeletal onanist while on holiday in deepest darkest Wales"

Comment

Ами до сега нищо не тропаше и в неделя михме колата и започна. Явно ще я закарам някой да я види.
      sigpic

ALFA ROMEO 156 1.8 TS

Comment

Брех, вие сте единствените с този проблем
        Ето тук и good luck
        156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
        Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

Мерси колега
          sigpic

ALFA ROMEO 156 1.8 TS

Comment

Много странно снощи не се чуваше тропане като карах
            sigpic

ALFA ROMEO 156 1.8 TS

Comment

Мдаа така е. Спира почва когато си реши. Моето засега си мълчи, обаче зимата ме беше подлудило просто.
              Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
              ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
              Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Значи да очаквам като стане по студено пак да почне
                sigpic

ALFA ROMEO 156 1.8 TS

Comment

Да ти кажа поне по мои наблюдения не е свързано с времето. Трака когато си поиска. Очаквай неочакваното.
                  Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
                  ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
                  Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Аз да ви кажа съм срещал друг подобен проблем и той е свързан с потропване от таблото (мога да го определя като тракаща клапа) проблема се появява при захлаждане на времето а потропването се чува докато не се стопли колата от вътре, бях търсил причина из разни постове из форума но така и не срещнах решение.
                    156 1,8 ТS 99
                    Nissan Murano 2005

Comment

В началото на лятото се борех с едно тракане, определено от един колега в друга тема като "стотинка в стъкло", като първо си мислех, че е от карантията на километража, но после се оказа, че са металните пластинки от страни на корпуса на километража... огънах ги малко и спря дзънченето.
                      156 1.8 TS '98 144hp

Comment

Първоначално публикувано от sandeto Покажи съобщение
                        В началото на лятото се борех с едно тракане, определено от един колега в друга тема като "стотинка в стъкло", като първо си мислех, че е от карантията на километража, но после се оказа, че са металните пластинки от страни на корпуса на километража... огънах ги малко и спря дзънченето.
                        А постоянно ли тракаше или само в студено време?

Comment

Първоначално публикувано от Pepo Покажи съобщение
                          А постоянно ли тракаше или само в студено време?
                          Не, не беше постоянно, но да ти кажа честно тогава не бях направил връзка м/у времето и дзънченето. И пак да подчертая, това моето беше дзънчене като стотинка в стъкло, а не потропване!
                          156 1.8 TS '98 144hp

Comment

Първоначално публикувано от sandeto Покажи съобщение
                            Не, не беше постоянно, но да ти кажа честно тогава не бях направил връзка м/у времето и дзънченето. И пак да подчертая, това моето беше дзънчене като стотинка в стъкло, а не потропване!
                            Същото, де.
                            А в какво точно потропва тази ламаринка?

Comment

Working...
                            X